Новини

    В Средно училище "Любен Каравелов" от 27.03.2023 г. до 31.03.2023 год. се осъществи третата мобилност по програма Еразъм+ проект КА220-SCH-0000 85807 ''VR/WE ARE -Modernization and improvement of the quality of the teaching process by applying virtual reality technologies'', по който училището ни е партньор.
    В тържествена атмосфера с традиционни български носии гостите ни от Хърватия , Португалия и Турция бяха топло посрещнати по стара българска традиция с питка и сол. След приветствие програмата продължи с изпълнение на народни танци от ученици от трети клас с класен ръководител Елена Статева, изпълнение на популярни български песни от Валерия Димитрова XII клас и вокална група от петите класове с музикален ръководител Павлин Колев.
След приветствено слово, г-жа Светла Иванова директор на СУ "Любен Каравелов" покани гостите ни в СТЕМ центъра, в който ученици и учители се докоснаха до постиженията ни в областта на технологиите и иновациите.
    Седмицата премина изпълнена с много емоции, приятелства, обмяна на знания и опит в създаване на 3D модели в областта на природните науки, роботика и виртуална реалност.
Специални благодарности на БК "Unstoppable'' гр. Добрич, които ни подариха не само едно незабравимо спортно изживяване, но и баскетболни топки с автографи от целия отбор. Седмица наситена с много културни дейности и запомнящи се мигове. Посрещнахме гостите по стар български обичай и ги изпратихме с малък сувенир- изработване на орнамент от българска шевица с любезното съдействие на екипа на Младежки център - гр. Добрич.
    Предстоят още две мобилности в Португалия и Турция, които ще се осъществят през следващата учебна година.


третата мобилност по програма Еразъм+


Виртуални отворени врати