Новини от СУ Любен Каравелов, гр. Добрич

Прочетете новините от нашето иновативно училище СУ "Л. Каравелов", гр. Добрич
Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност
 
Скъпи ученици, уважаеми колеги!
 
     В навечерието сме на  най-светлия от нашите празници - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
     Днес почитаме делото на Светите братя, които създадоха нашата писменост, на всички техни последователи, които успяха да съхранят българския дух. Делото им ни даде много: собствено четмо и писмо, чувство за идентичност и принадлежност към българската нация.
     24-ти май носи особен ореол. Всяка година го отбелязваме с много вълнение, вяра и от сърце. Неслучайно в нашето съзнание той е заел мястото на най-истинския и най-българския празник. Той се отнася до най-скъпото ни – нашите деца. Всеки родител иска да види своето дете просветено от науката, духовно извисено, успяло в живота. Днес повече от всяко друго време успехът минава през образованието.
     Уважаеми учители, продължавайте да предавате знание чрез слово, да възпитавате добри хора, да откривате нови хоризонти, да предизвиквате мисълта и да поощрявате мечтите!
     Скъпи ученици, вие посрещнахте без страх новите предизвикателства в образованието. Продължавайте да се вслушвате в думите на вашите учители и да ги следвате по нелекия път на науките!
     Желая на всички учители, ученици, родители светъл празник. Нека погледнем с оптимизъм към утрешния ден! Нека не спираме да предаваме искрата на просветлението на децата ни! Колкото по-силно свети тя, толкова по-голяма ще е благодарността на идните поколения, за да пребъде България!


Видео:Виртуални отворени врати