Бъдещето оживя в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ – през уикенда се проведе пилотното издание на междуучилищния турнир по информационни технологии „Техносвят“ за ученици от V до XII клас.
Едно първо и две втори места спечелиха възпитаници на Средно училище «Любен Каравелов». Сред най-впечатляващите проекти бе продуктът “Водата в нашето ежедневие“ на десетокласниците Емил Ковачев и Валентин Зурнаджиев, който заслужено зае първо място в категорията „Мултимедийни клипове“. Талант и иновативно мислене демонстрираха в своята творба възпитаниците на училището. Проектът по оригинален начин показва виждането  на учениците към ресурсите на планетата и в частност към водата и предизвика силен интерес сред участниците и техните преподаватели.
Второ място в категория «Компютърни презентации» бе присъдено на проекта  „Електрическата енергия в живота и природата“. Впечатляваща беше  компютърната анимация за електричеството на седмокласниците Димитър Петров и Тимур Сеийт. С любов към физиката и информационните технологии те са изградили своя продукт.
Второ място-индивидуално в категория „Компютърни презентации“ спечели и проектът „Въстанието на шейх Бедреддин“, представящ живота и възгледите на мюсюлманския философ Бедреддин Симави за равенство между етносите, актуални и в наши дни.
„Целта на състезанието е да предостави възможност на учениците за интелектуална изява, а също и да мотивира учителите за работа с даровити деца, чрез използването на компютърни технологии“, коментира Пенка Стоева – директор на ЧСУ „Юрий Гагарин“ и домакин на събитието.
 

СОК „Камчия“ „Техносвят“