Понякога работата не спира дори и по време на ваканция. В първите почивни дни някои млади каравеловци няма да мислят как да отдъхват, а как да борят конкуренцията, и то на национално ниво. 
         За състезание заминава Габриела Балчева, с ръководител Иванка Петрова. Петокласничката ще се включи в  шестото издание на Националния конкурс за малки философи "Малкият принц" -  Селановци – 30 март – 1 април 2019. Тази година участниците ще философстват по темата "Възрастните наистина са невероятно странни...". Габриела вече е доказала своя писателски талант в първия кръг, но сега ще трябва да напише есе заедно с още четиринадесет автори от цялата страна, за да се види кой е най-добрият млад философ.  Директорът на СУ „Любен Каравелов“ – Светла Иванова, също ще бъде гост на конкурса и ще вземе участие в работната среща на възрастните, която традиционно се провежда, докато младите таланти творят. Освен това добричкото и селановското училище работят по един и същ проект – „Едно училище за всички“.
          Мадлен Петрова от седми клас ще представи училище „Любен Каравелов“ в Националната олимпиада по български език и литература. Седмокласничката, с ръководител Албена Лунгова, представя не само училището си, но и област Добрич, тъй като е с най-висок резултат сред връстниците си от добричките училища. Мадлен и нейният ментор пътуват на 30 март за Бургас, където ще се проведе националният кръг.  
         Желаем успех на тези талантливи деца!